Crăciun în Familia Popcorn Hostel – 2022

Anul trecut de Crăciun, Popcorn Hostel a fost însuflețit de vizita unor colindători cu totul speciali: 17 copii minunați de la Casa Pinocchio din județul Vâlcea, conduși de sufletul locului, dl. Mihai Ghebrea, care a făcut eforturi extraordinare pentru transport și buna desfășurare a evenimentului. Acest proiect, născut din dorința de a împărtăși bucuria Crăciunului cu cei lipsiți de căldura unei familii, a devenit o poveste memorabilă pentru toți cei implicați.

Organizarea evenimentului a necesitat un efort considerabil, în special pentru strângerea fondurilor. Am fost profund recunoscători tuturor celor care au răspuns apelului nostru, inclusiv multor prieteni care au contribuit cu donații. Fiecare sumă, oricât de mică, a fost esențială pentru succesul evenimentului. Un sprijin considerabil a venit din partea familiei Lolea – Oana și Daniel – atât financiar (personal si prin intermediul firmei SRAC si a Asociatiei Sportive Amicii Tennis 2013) , cât și prin implicarea activă în pregătirea și gătitul unor feluri de mâncare deosebite, inclusiv un tort special. De asemenea, suntem recunoscători familiei Crețulescu – Alex și Evelina – care au oferit donații semnificative prin intermediul Asociației “O mână de ajutor”,si Andreia Cretulescu care a gatit delicatese extraordinare. Nu putem uita nici de cei cazați pe termen lung în hostel și a personalului angajat în hostel, care și-au adus contribuția, atât financiar cât și în organizarea evenimentului.

Evelina si Alex Cretulescu

Un sprijin surprinzător și foarte apreciat a venit din partea Ursus România, care a oferit bilete gratuite la film, aducând astfel o bucurie în plus copiilor. Aceasta, alături de multele alte contribuții, a transformat aceste zile într-o adevărată sărbătoare.

Evenimentul a început cu un colind emoționant pregătit de copii, cântat pe trei voci, demonstrând efortul și dedicarea lor.

După un grătar festiv,

urmat de distracție la IDM Club cu bowling și biliard. Momentul de neuitat a fost călătoria cu metroul către hostel, o experiență nouă pentru mulți dintre copii.

Ziua următoare a fost plină de aventuri, cu un tur pietonal prin centrul orașului cu un ghid extraordinar (foarte important de mentionat, organizatorii turului pietonal au donat o suma de bani considerabila pentru buna desfasurare a acestui eveniment)

și o masă tradițională la Caru’ cu Bere.

Seara de Ajun a fost pur și simplu magică, cu împodobirea bradului și deschiderea cadourilor – cărți de dezvoltare personală, căști și telefoane mobile. Cu toate acestea, nu totul a decurs conform planului. O gripă neașteptată a afectat câțiva dintre copii și chiar pe unii dintre noi, organizatorii. Totuși, am menținut spiritul Crăciunului, vizionând filmul “Avatar 1” la proiector în spațiul comun din hostel și bucurându-se de momentul deschiderii cadourilor de sub brad.

În prima zi de Crăciun, programul a suferit ajustări din cauza bolii, dar am reușit să mergem la film, Avatar 2 la iMax, datorită sponsorizării Ursus Romania și să facem cumpărături în mall, datorită familiei Lolea fiecare copil a avut un buget de 500 lei, din care si-au cumparat ce si-au dorit de îmbrăcat. Plecarea copiilor a fost plină de promisiuni pentru viitor și speranță.

Reflectând asupra acestui eveniment, realizăm că am putea îmbunătăți organizarea și anticiparea unor situații neprevăzute. Cu toate acestea, credem că am adus o rază de lumină în viețile acestor copii minunați.

Acum, cu Crăciunul apropiindu-se din nou, ne pregătim pentru o nouă aventură. Vă invităm să vă alăturați eforturilor noastre. Împreună, putem face diferența în viețile acestor copii speciali. Vino și tu să împărtășești magia Crăciunului în familia Popcorn Hostel!